EN HÅRNÅL KLEMT INDE BAG PANELET
Kære publikum – velkommen!
I aften venter en helt særlig oplevelse, hvor poesi og storladen big band musik smelter sammen. Søren Ulrik Thomsen & Det Glemte Kvarter møder Aarhus Jazz Orchestra i et nyt samarbejde, der forener det oplæste ord med et udvidet bigband. Her på siden kan du dykke ned i aftenens program og lære mere om de kunstnere, der bringer magien til live: Søren Ulrik Thomsen, Det Glemte Kvarter, Mikkel Grevsen og Aarhus Jazz Orchestra.
Vi vil også rigtig gerne høre din mening! Hjælp os ved at besvare et par spørgsmål om Aarhus Jazz Orchestra – så gør du os klogere og deltager samtidig i lodtrækningen om to billetter til en enestående koncert med Janne Mark, Arve Henriksen og Aarhus Jazz Orchestra, når de opfører værket DELTA.
Du finder spørgeskemaet herunder 👇
Har du ris eller ros efter koncerten, hører vi også meget gerne fra dig på mail: info@ajazz.dk.
Tak for hjælpen!
Program
Prolog: En hårnål klemt inde bag panelet
Part I
Steffen
En krævende dag
Part II
En sen efterårsaften
Windsor Bars indirekte belysning
Drømmeby af husrækker
I sorgen over aldrig
Godt at sove og godt at vågne
Part III
Sort silhuet
På fortovscaféen Promenaden
Brøndgraverens hus
Sygebilen
Part IV
På en bænk ved Sortedamssøen
Athen
Fortryllet af al slags lys
Nogen slæber et indbo bort
Kun 1 dag
I kurvestolen, i vintersolen
Læs mere om værket, Søren Ulrik Thomsen, dirigent Mikkel Grevsen, Det Glemte Kvarter og Aarhus Jazz Orchestra herunder 👇
I aften skal I opleve det unikke møde mellem ord og toner, når Søren Ulrik Thomsen, Det Glemte Kvarter og Aarhus Jazz Orchestra fremfører numre fra albummet Hvor alting altid er.
Albummet er et poetisk og musikalsk værk, der udspringer af Søren Ulrik Thomsens anmelderroste En hårnål klemt inde bag panelet. Værket er en refleksion over tid – fortid, nutid og fremtid – og forvandles i samarbejde med komponist Mikkel Borrisholt Grevsen, Det Glemte Kvarter og Aarhus Jazz Orchestra til et 60-minutters poetisk hørespil. Her smelter oplæsning, improvisation og orkestermusik sammen i en lydlig rejse gennem Thomsens tanker om tidens gang og menneskets eksistens.
I en tid præget af fragmenteret opmærksomhed fungerer værket som en modreaktion. Det stiller spørgsmålet: Findes der et sted, hvor alting altid er, når vi forgår? Forbliver vores tanker og minder, eller forsvinder de med os?
Samarbejdet mellem Thomsen og Det Glemte Kvarter begyndte for 14 år siden, da en gruppe unge musikere inviterede digteren ind i øvelokalet. Det førte til et mangeårigt partnerskab, hvor musikken og poesien fandt en fælles klangbund.
Albummet udkom den 31. januar, har modtaget fem stjerner i GAFFA og blev ugens album på P8 Jazz.
Om Søren Ulrik Thomsen
Søren Ulrik Thomsen debuterede i 1981 med City Slang og har siden været en af Danmarks mest markante digtere. Hans forfatterskab spænder fra storbyens mytologi i 80’erne til eksistentielle og religiøse temaer i 90’erne. Efter ni års pause udgav han Rystet spejl (2011) og senere En hårnål klemt inde bag panelet (2016). Hans seneste værk, erindringsessayet Store Kongensgade 23 (2021), bekræfter hans evne til at forene poesi, refleksion og dybde.
Om Mikkel Borrisholt Grevsen
Komponist og musiker Mikkel Borrisholt Grevsen arbejder frit på tværs af genrer og kunstformer. Han er kendt for projekter som INTET ALTID med digter Caspar Eric og soloprojektet figur, der udvikler en ballet og et nyt værk med akkordeonist Bjarke Mogensen. Ud over samarbejdet med Søren Ulrik Thomsen & Det Glemte Kvarter står han bag innovative formater som Digte & lyd og Klassisk på Kanten, hvor han udfordrer grænserne mellem musik, litteratur og scenekunst.
Om Det Glemte Kvarter
Søren Ulrik Thomsen og Det Glemte Kvarter har siden 2010 skabt et særligt møde mellem musik, poesi og scenekunst. De har samarbejdet med Århus Sinfonietta og Den Frie Udstillingsbygning, udgivet fire albums og modtaget en Danish Music Award. I 2022 var de aktuelle med to albumudgivelser samt det audiopoetiske værk Et øjeblik var det som om alt dette skulle forsvinde, der blev vist på Den Frie. Med deres kompromisløse udtryk har de fornyet mødet mellem litteratur og musik.
Om Aarhus Jazz Orchestra
Aarhus Jazz Orchestra blev grundlagt i 1977 og har udviklet sig til et af Skandinaviens førende bigbands. Orkestret spiller over 80 koncerter årligt og arbejder bredt med koncertformidling og talentudvikling. De har samarbejdet med store jazzikoner og vundet flere priser, bl.a. Danish Music Awards Jazz. Som Danmarks eneste rytmiske basisensemble støttes de af Aarhus Kommune og Statens Kunstfond, hvilket sikrer deres kunstneriske udvikling og engagement i nyskabende projekter.
Nu er der blot tilbage at ønske jer en fantastisk oplevelse – læn jer tilbage og nyd koncerten!
Koncerten er støttet af: Statens Kunstfond, Aarhus Kommune, Augustinus Fonden, Knud Højgaards Fond, Dansk Skuespillerforbund, Koda Dramatik, Dansk Artist Forbund, Dansk Tennis Fond, Sportgoodsfonden og Dansk Forfatterforening samt Esbjerg Fonden (koncerten i Esbjerg), Den Jyske Kunstfond (koncerterne i Jylland).
Vil du have besked direkte i din indbakke, når der sker nyt i bigbandet, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, hvor vi løbende informerer om kommende projekter, koncerter og nyheder fra orkestret.